• PET/CT
 • Чернодробна трансплантация,за деца и възрастни
 • CyberKnife,радио-хирургично лечение на тумори без хоспитализация
 • IMRT TruebeamЯдреномагнитен резонанс без хоспитализация
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Лечение на тумори и лезии по цялото тяло с помоща на образно насочвана автоматизирана технология!!!

Пълно описание: Кибер ножът е първата и единствена роботизирана система за радиохирургия в света, която е проектирана за прилагане на лечение на рак по цялото тяло с точност по-малка от милиметър. С тази система лъчите на радиацията се използват по фокусиран начин и всички ракови зони в мозъка и тялото могат да бъдат третирани с високи дози. При лечението здравата тъкан може да бъде максимално защитена от облъчването и неговите ефекти.

Центровете в които се използва: Болница "Аджъбадем Маслак"

Какво представлява радиохирургията с кибернож?

Радиохирургията с Кибер Нож е неинвазивно, високоенергийно лъчелечение, при което много прецизни лъчи се прилагат от различни ъгли извън тялото. Точността на Кибер Ножа е толкова прецизна, че лъчението може да се "напасне" към формата на малък комплекс тумори, дори такива, разположени до жизненоважни органи. Това позволява на Кибер Ножа да лекува множество лезии, включително такива, които се смятат за невъзможни за опериране или нелечими чрез операция или други процедури – което дава нова надежда на пациентите.

Какви заболявания могат да бъдат лекувани?

Кибер Ножът е одобрен от Агенцията за контрол на храните и лекарствата за лечение на тумори и лезии навсякъде по тялото, където се налага лъчетерапия. Пациентите обаче, трябва да се консултират със своя лекар дали този вид лечение е подходящ за тях. Заболяванията, които могат да бъдат лекувани с Кибер Ножа включва:

 • Първични и метастатични тумори на мозъка
 • Рак на гръбнака
 • Тумори на гръбначния мозък
 • Тумори на меките тъкани (бял дроб, бъбреци, черен дроб, панкреас)
 • Акустични невроми
 • Менингиоми и тумори в основата на черепа
 • Тумори на хипофизата
 • Рецидивни и остатъчни тумори
 • Артериовенозни малформации
 • Функционални нарушения като
 • Тригеминална невралгия

Какви са предимствата на киберножа?

Безболезнено лечение: Лъчелечението, извършено чрез системата за радиохирургия на Кибер Ножа не предизвиква болка.

Без рамка: Способността на Кибер Ножа да коригира движението на пациента по време на лечение елиминира болката и неудобството, свързани с металната рамка за глава, която се използва при други стереотаксични техники.

Обхващане на цялото тяло: Уникалният дизайн на Кибер Ножа позволява лечението на тумори и лезии по цялото тяло, което е напълно нов метод на радиохирургията. Лъчетерапията може да бъде приложена на мозъка и гръбнака, както и на меките тъкани като бял дроб, черен дроб, бъбреци и други органи.

Амбулаторно лечение: Лечението с Кибер Ножа значително намалява риска от усложнения и продължителността на възстановяване, свързани с традиционната хирургия. Кибер Ножът може също така да извършва "поетапна" радиохирургуя – при която общата доза на облъчване се разделя на две до пет по-малки дози в продължение на няколко дни. Това е особено полезно при лечение на по-големи тумори в близост до чувствителни зони, тъй по този начин околните тъкани се предпазват по-добре. След лечението повечето пациенти могат да се завърнат у дома и да се върнат към ежедневния си ритъм.

Как действа Киберножа?

Лека система за облъчване, монтирана върху гъвкаво автоматично рамо, осигурява невиждан до сега достъп до тумори, намиращи се навсякъде по тялото.

Кибер Ножът съчетава две иновационни технологии:

 • Система за образно насочване проследява и потвърждава мястото на тумора и позволява автоматична компенсация на движението на пациента при извършване на манипулацията. Тази система елиминира необходимостта от инвазивна рамка за глава.
 • Шестстепенно автоматично рамо с множество колена, позволяващо изключителна маневреност при насочването към туморите. Високоенергиен лъчев източник, монтиран на автоматичното рамо точно определя мястото на тумора в тялото и насочва лъчението с изключителна прецизност от повече от 1200 ъгъла при точност по-малка от милиметър.
 • Точността на Кибер Ножа е изключителен пробив в радиохирургията. За точното насочване на лъчението се използват дигитални рентгенови образи или имплантирани отправни маркери. Фокусираните лъчи се съсредоточават върху тумора, за да се максимализира количеството на лъчението, което достига до тумора и да се сведе до минимум облъчването на околната здрава тъкан.

Какво представлява процеса на лечение?

Процедурата на лечение с Кибер Ножа се извършва на шест стъпки:

 1. Консултация на пациента: Лекарят на пациента или екипът за лечение с Кибер Ножа оценяват дали пациентът подлежи на лечение с Кибер ножа. След като пациентът бъде определен като подходящ за това лечение се преминава към Подготовка за лечението.
 2. Подготовка на лечението: В зависимост от протоколите за лечение, за да се спомогне за обездвижването на пациента и да се проследят лезиите, при вътрешночерепно лечение се прави лицева маска според нуждите на пациента, при външночерепно лечение могат да бъдат имплантирани малки метални или златни маркери или пациентът може да бъде облечен с жилетка за синхронно проследяване. Лицевата маска, за разлика от рамката за глава е неинвазивна и безболезнена. Ако са необходими маркери, те са дълги едва три – четири милиметра и представляват минимален дискомфорт за пациента. Жилетката за синхронно проследяване се използва за динамично проследяване на цели, които се движат при дишане.
 3. Получаване на изображение с Кибер Ножа: Докато пациентът е обездвижен и са му поставени елементи за проследяване, се снемат диагностични образи на лезиите. Необходими са КТ образи, но те могат лесно да бъдат комбинирани с образи получени от МРТ, ПЕТ и 3D ангиография. Тези образи се използват за разработване на най-добрия план за лечение.
 4. Планиране на лечението: След като се получат образите, пациентът може да си тръгне, докато се разработи планът за лечение. Благодарение на способността за високоскоростно изчисление на системата за планиране на лечение на Кибер Ножа, лекарите и физиците могат бързо да разработят оптималния план за лечение.
 5. Провеждане на лечението: След като планирането на лечението бъде завършено, пациентът се завръща за лечение. Поставя му се лицевата маска или жилетката за синхронно проследяване. Докато пациентът лежи на масата за провеждане на лечението, автоматизираното рамо на Кибер Ножа се движи бавно около пациента, като проследява прецизно позицията на лезиите в реално време, като същевременно осъществя облъчване под най-ефективните ъгли. Не е необходима анестезия. Цялата процедура обикновено продължава само 30 до 60 минути, след което пациентът може да се върне незабавно към обичайната си дейност.
 6. Проследяване на пациента: Както при всяко лъчелечение или радиохирургическа намеса, за проследяване на резултата се изисква контролно снимане и консултация с лекар.

Често задавани въпроси "Лечение в Турция"

Въпрос: Как да получа час за преглед във вашите болници?
Отговор: Може да се свържете с офиса на Аджъбадем в България по телефона или имейл. тел: +32/660 192 +878/326 295 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Въпрос: Ако не говоря турски език, как да получа помощ с комуникацията? Кога мога да се свържа с вас?
Отговор: Повечето от нашите лекари говорят два езика (предимно турски и английски). Нашите болници предлагат също така преводачески услуги според естеството, културата и езика на пациента. Персоналът в Центъра за международни пациенти говори всички езици, английски, турски, руски, албански, арабски, др.

Въпрос: Семейството ми ме придружава за лечението ми. Къде може да бъде настанено?
Отговор: Когато запазвате час в Центъра за международни пациенти, кажете, че семейството ви ще пътува с вас и те ще направят необходимите резервации за настаняване. Би било добре да посочите с какъв бюджет разполагате.

Въпрос: Когато насрочвам среща с лекар, каква информация трябва да предоставя? Какви документи да нося?
Отговор: Трябва да посочите името си по паспорт, настоящ адрес, дата на раждане, медицинския си проблем и предпочитана дата за среща. Трябва да разполагате с цялата важна информация относно медицинския ви проблем, вкл. рентгенови снимки, медицински картон/ документация и лекарствата, които приемате в момента. От полза е да имате документ за предписаните ви лекарства.

Въпрос: Ще се ускори ли срока за издаването ми на виза, ако се нуждая от спешна медицинска помощ в Турция?
Отговор: Ако състоянието ви потвърждава необходимостта от спешно лечение, Центъра за международни пациенти може да се свърже с местните имигрантски власти (имигрантски и гранични власти) от ваше име, за да улесни и ускори издаването на виза.